Wilson

Projectdetails

Wilson

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam hebben wij een vleugel van de derde verdieping van het oude directiekantoor op het terrein van RDM Rotterdam / Rotterdam makers district getransformeerd van schoollokalen naar verhuurbare kantoorruimtes.

In de gangzone die leidt naar de kantoren is de skyline van Rotterdam op de ramen geplaatst om het zicht naar binnen wat te verminderen. De vergaderkamer voor gemeenschappelijk gebruik is voorzien van een oude foto uit het RDM archief en aan de andere zijde een akoestische lamellen wand waar de tv in is weggewerkt.

Voor de inmiddels derde huurder, Wilson, hebben wij tevens het interieur ontworpen. De entreedeuren van Wilson zijn voorzien van een foto van een eigen schip welke op folie geprint is. Bij binnenkomst loop je tegen de kopse kant van de ontworpen middenkern aan, deze wordt gevormd door een lange loper met akoestische baffles erboven, waar verschillende functies binnen geplaatst zijn. Links en rechts van de middenkern zijn de werkplekken geplaatst, bestaande uit deels hergebruikte bureau onderstellen en stoelen, aangevuld met duurzaam meubilair en materiaal. In de grote ruimte zijn een extra kantoor en vergaderruimte gerealiseerd door middel van glaswanden. Het directiekantoor heeft een eigen overlegtafel en uitzicht op de haven. Ook is er een nieuwe pantry geplaatst met eiland, deze is van alle gemakken voorzien. Deze ruimte is een fijne lunch- of overlegruimte.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever : Wilson & Havenbedrijf Rotterdam
Realisatiejaar : 2023
Locatie : Rotterdam
Omvang :  380 m²
Categorie : Kantoor