Dokkantoor

Projectdetails

Dokkantoor

Voor Havenbedrijf Rotterdam hebben wij alle ontwerpfases en de coördinatie voor de complete renovatie en verduurzaming van het Dokkantoor gegund gekregen. 

Het gebouw wordt zowel bouwkundig als installatietechnisch verduurzaamd, met behoud van de architectonische karakteristieken. Het gebouw zal daarom bijvoorbeeld van binnenuit geïsoleerd worden.

Verder zijn alle technische installaties vervangen en verduurzaamd (met de ambitie om in de toekomst het gebouw met maaswater te verkoelen en met waterstoftechnologie te verwarmen). Verder zijn er een aantal historische elementen teruggebracht welke in de loop van de tijd verloren waren gegaan zoals de oorspronkelijke entree, de gevelklok, de vlaggenmasten en stalen gevel kozijnen met roeden indeling.

Aan de binnenzijde hebben we het pand gestript (met behoud van een aantal historische elementen) en opnieuw ingedeeld en ontworpen met als doel een multi-tenant gebouw te maken met 9 verhuurbare kantoren, gezamenlijke ontmoetingsruimtes, spreek- en vergaderkamers en sanitaire ruimtes. In de nieuwe situatie zal het gebouw voldoen aan alle nieuwbouw eisen.

 

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever : Havenbedrijf Rotterdam
Realisatiejaar : Uitbesteed, verwacht 2024
Locatie : Rotterdam
Omvang : 1340 m²
Categorie : Kantoor