over ons

over ons

over ons

Artemis Interieur & Architectuur werd in 1993 opgericht door Rian van Dijk tijdens haar avondopleiding aan de Willem de Kooning Academie. Inmiddels is Artemis omgezet van een eenmanszaak naar een VOF met twee nieuwe vennoten: Esmeralda Dijkhuizen en Mohsen Norouz. 

Het team bestaat uit interieurarchitecten, ontwerpers en een bouwkundige ingenieur. Wanneer het nodig is, werkt Artemis samen met deskundigen vanuit een uitgebreid en betrouwbaar netwerk.

Artemis Interieur & Architectuur is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van interieurs voor (bedrijfs)horeca, kantoren, openbare ruimtes en welzijnsorganisaties. Andere expertises zijn renovatie, herbestemming, verduurzaming en revitalisering van gebouwen, inclusief het maken van bestekken, het aanvragen van de vergunningen en bouwbegeleiding.

Voor Artemis is iedere opdracht uniek en uitdagend. Bij alle opdrachten staat de opdrachtgever centraal; zijn wensen en ideeën zijn leidend bij de uitvoering van een opdracht. Heldere communicatie, persoonlijke aandacht en nauwe samenwerking tussen alle partijen zorgen voor succesvolle projecten met tevreden eindgebruikers.

WERKWIJZE

Bouwprocessen zijn vaak complex en tijdrovend. Een goede start en heldere communicatie zijn cruciaal voor een succesvolle afronding van een project. Artemis doorloopt een project in de volgende fases:

Initiatieffase

Met alle betrokken partijen wordt de locatie bezocht en een brainstormsessie gehouden om het project in kaart te brengen. Daarin komen alle wensen, ideeën en randvoorwaarden van de opdrachtgever aan de orde. Er wordt gekeken naar de doelgroep, wettelijke eisen, functionaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid, zicht- en looplijnen, lichtinval, uitstraling, sfeer en voorkeuren voor kleur- en materiaalgebruik. Ook het gewenste tijdpad en het budget worden inzichtelijk. Met als eindresultaat een functioneel en compleet programma van eisen (PVE).

Schetsontwerp

Na een inventarisatie van alle wensen, ideeën en mogelijkheden van de ruimte maakt Artemis een concept. Door de schetsen, plattegronden, sfeerbeelden en artistieke impressies krijgt de opdrachtgever een duidelijk beeld van de beoogde uitstraling en sfeer.

Voorlopig ontwerp

In deze fase werkt Artemis het goedgekeurde concept verder uit in plattegronden en aanzichten met maatvoering. Ook het meubilair, een verlichtingsplan en het materiaal- en kleurengebruik komen aan de orde. Op basis van het voorlopige ontwerp stelt Artemis een globale kostenberekening op en een planning, die na accordering definitief worden gemaakt.

Definitief Ontwerp

De planning en het ontwerp worden op detailniveau uitgewerkt. In deze fase geeft Artemis ook opdracht aan leveranciers, installateurs, meubelmakers etc.

Uitvoeringsfase

Het succes van project staat of valt bij de uitvoering; Artemis zorgt dan ook voor een intensieve kwaliteitsbewaking en houdt streng toezicht op de uitvoering. Na voltooien wordt het project officieel opgeleverd.