Dit 90 meter hoge gebouw ontleent zijn naam aan de subtropische tuin die de 45 meter-hoogtelijn van Utrecht markeert. Een terugvallende glazen gevel omhult het twee verdiepingen hoge park als een glooiend gordijn.
Voor het ontwerp van het restaurant vormden de organische lijnen van de tuin en de natuurlijke omgeving het uitgangspunt. De entree wordt gekenmerkt door een grote glazen wand en een geïntegreerde koffiebar, die naadloos overloopt in de organische vormgeving van het uitgiftegebied. Deze vormentaal zet zich voort in het zitgedeelte, de vloer en het plafond, waardoor een harmonieuze en samenhangende ruimtelijke beleving ontstaat.
Om de natuurbeleving te versterken, is gebruikgemaakt van een hangende moestuin en beplanting. De hangende moestuin fungeert als een eye-catcher en wordt actief gebruikt voor het garneren van gerechten. De kleuren en materialen van het interieur refereren aan natuurlijke elementen zoals aarde, grind en baksteen, wat terugkomt in de kleurstelling en texturen van de toegepaste materialen.
Voor het restaurant zijn diverse maatwerkmeubels ontworpen, waaronder een lange counter en een grote kastenwand met geïntegreerde plantenbakken, accessoires en foto’s. Dankzij een ontwerp dat naadloos aansluit bij de subtropische tuin en de architectonische context, is een functionele en sfeervolle horecagelegenheid gecreëerd. Het restaurant fungeert als een centrale ontmoetingsplek waar medewerkers samenkomen voor overleg en een hoogwaardige lunchervaring.